إعـــــــلان

تقليص

للاشتراك في (قناة العلم والإيمان): واتساب - يوتيوب

شاهد أكثر
شاهد أقل

تغذيه در ماه رمضان

تقليص
X
  •  
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • تغذيه در ماه رمضان

    بسمه تعالى
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




    نخوردن سحري موجب سردرد مي‌شود


    دكتر حسن مظفري متخصص تغذيه درباره نخوردن ‌سحري در ماه مبارك رمضان گفت: از نظر تغذيه‌اي روزه بي سحري توصيه نمي‌شود . در افرادي که بي‌سحري روزه مي‌گيرند ، کمبود بيش از حد انرژي باعث مي شود، بدن از منابع چربي براي تامين انرژي استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربي ها ، ترکيبات ستوني در بدن ايجاد مي شوند که منجر به ايجاد بوي بد دهان، سردرد، دردهاي عضلاني مي‌شوند و فرد احساس مي‌كند كه سالم نيست.
    دكتر افرا درخشي متخصص تغذيه نيز گفت: صرف سحري براي همه روزه‌داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروري بوده و سحري بايد شامل يك وعده غذاي كامل براي هر فرد باشد.
    يك روزه‌دار در طول روز با كمبود آب و نمك‌ها يا الكتروليت و قند مواجه است، بنابراين در هنگام افطار به نحو شايسته‌اي اين كمبودها بايد جبران شود. شروع افطار با مايعات گرمي مانند آب، چاي، شير، سوپ سبزيجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
    وي افزود: مصرف نان، پنير، سبزي و مايعات، به همراه خرما بهترين افطار به شمار مي‌رود و صرف شام به منظور جلوگيري از ولع بعد از افطار دو ساعت بعد توصيه مي‌شود. اما درمورد نوجوانان و افرادي كه تازه به سن تكليف رسيده‌اند (چون در دوران رشد هستند ) بايد افطار و شام در يک وعده با هم خورده شوند. غذاي شام بايد شامل مواد گوشتي، مرغ، ماهي، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.


    كشمش و خرما جايگزين زولبيا و باميه شود


    يك متخصص تغذيه توصيه كرد كه به جاي مصرف زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان، كشمش و خرما را كه از سودمندترين قندهاي طبيعي هستند ، مصرف کنند كه اثرات جانبي بسيار كمي هم دارند.
    دكتر مظفري در مورد مصرف و توليد بسيار بالاي زولبيا، باميه و نقل و نبات در ماه رمضان گفت: بايد مصرف شيريني بخصوص شيريني‌هايي مصنوعي متعادل باشد، چون مصرف بيش ار حد قند در بروز بيماري هاي قلبي و عروقي نقش دارد و به نسبت افزايش مصرف آن ، بدن از دريافت مواد غذايي ديگر محروم مي‌شود.
    وي درمورد فوايد و مضرات مصرف غذاهايي نظير سوپ و آش در هنگام افطار گفت: اينكه برخي افراد هنگام افطار غذاهاي بسيار ساده‌اي نظير آش و سوپ مصرف مي‌كنند و بعد از چند ساعت شام مي‌خورند، بد نيست چون دستگاه گوارش ابتدا با حجم كمي از غذا آماده فعاليت مي‌شود و از ميزان عطش نيز كاسته مي‌شود و بدن با دست آوردن حالت ثبات آماده شام مي‌شود؛ اما اينكه برخي از همان ابتدا افطار و شام را با هم مصرف مي‌كنند و يك دفعه مواد غذايي بسياري را وارد دستگاه گوارش مي‌كنند زياد مطلوب نيست و روش اول بسيار بهتر است.


    زنان شيرده روزه‌دار مواد غذايي با كيفيت بخورند



    دکتر مظفري در پاسخ به اين سوال كه زنان شيرده روزه دار چه نكات غذايي را بايد رعايت كنند، گفت: چون بخش عمده‌اي از مواد غذايي كه زنان شيرده مصرف مي‌كنند، وارد شير شده و به كودك مي‌رسد، نيازهاي تغذيه‌اي آنها بالا مي‌رود. لذا براي شيردهي موفق نيازمند مصرف مواد غذايي بيشتري از نظر كمي و كيفي هستند و در صورت روزه‌دار شدن بايد هنگام سحر و افطار، مواد غذايي را با كميت و كيفيت مطلوبي مصرف كنند تا لطمه‌اي به كودك وارد نشود.

    نمي‌توان براي همه افراد در ماه رمضان يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد


    يك متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد اعتقاد دارد كه در ماه مبارك رمضان نمي‌توان براي افراد يك الگوي تغذيه‌اي واحد پياده كرد.
    وي اظهارداشت: هرگونه نياز بدن به غذا بايد تامين شود كه حجم آن را خود فرد تعيين مي‌كند. لذا افرادي هستند كه در وقت سحر نمي‌توانند غذا بخورند، به هر حال بايد غذا به اندازه مورد نياز مصرف شود و اگر بتوانيم آگاهي مردم را نسبت به منابع غذايي مواد مغذي افزايش دهيم ، مي‌توانيم سلامت بدن را حفظ نماييم.
    اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد به سحري به عنوان وعده مهمي در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: بايد سحري غذاي كاملي باشد زيرا در طول روز بدن به پروتئين نيازمند است كه مي‌توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزيجات در سحري پروتئين‌هاي مورد نياز بدن را تامين كرد.
    براي شروع افطار بهتر است از خرما، شير گرم يا چاي استفاده شود تا معده به آرامي كار خود را شروع كند يا بهتر است از مايعات و موادي مثل شله زرد استفاده كرد.


    بيماران گوارشي از گرفتن روزه خودداري كنند



    چنانچه بيماران گوارشي در حين روزه‌داري دچار علائمي چون دل درد خصوصا هنگام ظهر شوند، نشانه فعاليت بيماري بوده و بايد از روزه‌داري پرهيز كنند.
    دكتر علي فاني متخصص بيماري هاي گوارشي در مورد تغذيه افرادي كه براي اولين بار روزه مي‌گيرند، گفت : غذاها خصوصا در موقع افطار بايد سبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند، مثل لبنيات، عسل، خرما، برخي از شيريني‌هاي ساده و مواد پروتئيني مثل گوشت و پرهيز از مصرف غذاهاي پرحجم و نفاخ به دليل استراحت معده در شب و نيز پرهيز از غذاهاي چرب، سرخ كرده و چاشني‌ها.
    وي افزود: يك سوپ مناسب براي افطار، يك پيش غذاي مناسب است چون آب بدن را تامين مي‌كند و هضم خوبي دارد، ولي آش رشته كه هم كشك دارد و هم سنگين و نفاخ است بايد مصرف نشود.
    وي در مورد روزه گرفتن افرادي كه به بيماري‌ گوارشي مبتلا هستند، گفت: افرادي كه مبتلا به زخم هاي فعال سيستم گوارشي فوقاني مثل معده و اثني عشر هستند، ترجيحا از روزه‌داري معاف هستند چون روزه داري با تشديد ترشح اسيد معده منجر به فعال سازي زخم و عوارضي چون خونريزي مي‌شود.


    سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود



    بيماران مبتلا به سنگ كليه مي‌توانند با نوشيدن 8 ليوان آب يا مايعات در فواصل افطار تا سحر روزه بگيرند.
    دكتر روشني متخصص بيماري هاي كليوي تاكيد كرد: سنگ كليه بيماري نيست كه مانع روزه‌داري شود.
    وي ‌افزود: همانطور كه به چنين بيماراني در ايام غير از ماه رمضان توصيه مي‌شود 8 ليوان آب يا مايعات بنوشند، در ماه رمضان هم با تقسيم دفعات نوشيدن آب و مايعات در ساعات بين افطار تا سحر، مي‌توانند روزه خود را بگيرند.
    وي توصيه كرد كه افراد از نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار در ابتداي افطار بپرهيزند، چرا كه اين نوشابه‌ها هم موجب كمبود كلسيم در بدن و هم باعث تورم معده و ايجاد سيري كاذب مي شوند.
المحتوى السابق تم حفظه تلقائيا. استعادة أو إلغاء.
حفظ-تلقائي
x

رجاء ادخل الستة أرقام أو الحروف الظاهرة في الصورة.

صورة التسجيل تحديث الصورة

اقرأ في منتديات يا حسين

تقليص

لا توجد نتائج تلبي هذه المعايير.

يعمل...
X