إعـــــــلان

تقليص

للاشتراك في (قناة العلم والإيمان): واتساب - يوتيوب

شاهد أكثر
شاهد أقل

انفولانزا در راه است

تقليص
X
  •  
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • انفولانزا در راه است

    اللهم صلي علي محمد و ال محمد

    آنفولانزا يك بيماري ويروسي است كه بخش‌هاي بالايي مجراهاي تنفسي را درگير مي‌كند. اين بيماري به‌ناگاه رخ مي‌دهد و نشانه‌هايي مانند تب، كوفتگي و درد در بدن، سر درد، خستگي، از دست دادن اشتها، سرفه‌ي خشك و گلوي دردناك يا خشك را بروز مي‌دهد. انفولانزا با سرماخوردگي تفاوت دارد؛ به طور معمول نشانه‌هاي آنفولانزا شديد‌تر است و بيمار اغلب نسبت به سرماخوردگي زمان بيش‌تري از كار و مدرسه بازمي‌ماند.
    بيش‌تر مردم بدون مشكل جدي از اين بيماري رهايي مي‌يابند، اما گاهي بيماري به عفونت باكتريايي، از جمله عفونت گوش، عفونت سينوس‌ها يا عفونت مجراهاي تنفسي(برونشيت)، مي‌انجامد. البته، با نگهداري مناسب از بيمار در خانه مي‌توان از اين عفونت‌ها پيش‌گيري كرد. در برخي بيماران ممكن است عفونت‌هاي دردسر سازتري مانند نومونيا به وجود بيايد. بيماراني كه در خطر چنين عفونتي هستند و بايد در بيمارستان بسري شوند، عبارت‌اند از: بچه‌هاي كم سن، بزرگسالان 65 ساله يا بيش‌تر و كساني كه ناراحتي‌هاي پزشكي جدي دارند.

    چه چيزي آنفولانزا را به وجود مي‌آورد؟
    دو نوع ويروس آنفولانزا، A و B ، باعث آنفولانزا مي‌شوند. به طور معمول نوع A عامل همه‌گيري سالانه‌اي است كه رخ مي‌دهد. اين ويروس‌ها پيوسته تغيير مي‌كنند و زيرنوع‌ها يا سوش‌هايي را توليد مي‌كنند كه با ويروس اولي تفاوت دارند اما برخي از ويژگي‌هاي آن را حفظ كرده‌اند. سوش‌هاي ويروس آنفولانزا كه باعث آنفولانزا مي‌شوند ممكن است از سالي به سال ديگر تفاوت داشته باشد.

    نشانه‌هاي آنفولانزا چيست؟
    آنفولانزا با تب، سرفه، احساس سردي همراه با لرز، كوفتگي و درد در بدن، سر درد و خستگي همراه است. اين نشانه‌ها به طور معمول 3 تا 4 روز ادامه دارند و پس از آن ممكن است بيمار براي يك هفته‌ي ديگر يا بيش‌تر، سرفه‌هاي خشك، آب‌ريزش بيني و گلودرد داشته باشد. دوره‌ي كمون(شكل‌گيري)، يعني زماني كه فرد در معرض ويروس آنفولانزا قرار مي‌گيرد تا زماني كه نشانه‌هاي بيماري را بروز مي‌دهد، 1 تا 4 روز است.
    اگرچه مردم اغلب واژه‌ي آنفولانزا را براي هر نوع بيماري به كار مي‌برند كه نشانه‌هايي مانند آنفولانزا دارد( مانند سرماخوردگي معمولي يا ويروس معده)، آنفولانزا يك بيماري ويروسي مجزا با نشانه‌هاي ويژه‌ي خود است و به‌طور معمول در زمان‌هاي ويژه‌اي از سال، پايان پاييز و طي زمستان، رخ مي‌دهد.

    آنفولانزا چگونه تشخيص داده مي‌شود؟
    متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روي نشانه‌هاي آن تشخيص مي‌دهند، به‌ويژه اگر موردهاي مشابه زيادي از بيماري در جامعه ديده شود و مركز بهداشت منطقه شيوع بيماري را تاييد كرده باشد. به طور معمول به آزمون‌هاي مرسوم از افرادي كه نشانه‌هاي شاخص آنفولانزا را دارند، نيازي نيست. به‌ندرت، با آزمون نمونه‌ي خون يا مايع بيني يا گلو، ويروس آنفولانزا را شناسايي مي‌كنند.

    آنفولانزا چگونه درمان مي‌شود؟
    مراقبت و استراحت در خانه همه‌ي چيزي است كه براي تسكين نشانه‌هاي آنفولانزا نياز هست. باوجود اين، داروهاي ضد ويروس براي كاهش مدت زمان بيماري و شدت نشانه‌ها نيز وجود دارد. اين داروها به‌ويژه براي افراد مسن و كساني كه خطر شدت گرفتن پيامدهاي بيماري در آنان بالاست، مفيد هستند. مصرف اين داروها را طي دو روز پس از بروز نخستين نشانه‌ها بايد آغاز كرد. مصرف اين داروها به دستور پزشك نياز دارد.

    درمان خانگي آنفولانزا چيست؟
    استراحت، استراحت و استراحت. براي كاهش تب و سر درد مي‌توانيد از استامينوفن يا ايبوپروفن استفاده كنيد. دكانجستانت‌ها مي‌توانند آبريزش بيني را كاهش دهند و از فشار و درد بافت‌هاي باد كرده در صورت و پشت پرده‌ي صماخ گوش بكاهند. با نوشيدن مايع و ضد سرفه‌هايي كه به تجويز پزشك نياز ندارند، مي‌توانيد از سرفه‌ها بكاهيد. شستن دست و صورت و پاشويه، البته نه با آب بسيار سرد، نيز به كاهش تب كمك مي‌كند.

    آيا ازآنفولانزا مي‌توان پيش‌گيري كرد؟
    شما با واكسينه‌شدن سالانه عليه ويروس آنفولانزا مي‌توانيد از اين بيماري پيش‌گيري كنيد. اين واكسن به بدن شما تزريق مي شود و بهترين زمان براي اين كار ماه مهر و آبان است. اين واكسن را به كودكان بالا‌تر از 6 ماه و هر فردي كه مي‌خواهد به پيش‌گيري از اين بيمار كمك كند، تزريق كرد. اين واكسن براي افراد زير سفارش مي‌شود:[LIST][*]همه‌ي كودكان6 تا 23 ماهه [*]همه‌ي بزرگسالان بالاتر از 50 سال [*]بزرگسالان و كودكان 2 ساله و بيش‌تر كه به ناراحتي‌هاي ديگري مانند آسم، بيماري قلبي، ناراحتي‌هاي تنفسي يا بيماري‌هاي دستگاه ايمني دچار هستند [*]زناني كه طي فصل آنفولانزا باردار هستند [/LIST]واكسني ديگر نيز به بازار آمده است كه نوعي افشانه‌ي بيني است و براي كودكان سالم و بزرگسالان 5 تا 49 سال مناسب است. اين واكسن به زنان باردار و كساني كه بيماري‌ دستگاه ايمني دارند، داده نمي‌شود.

    بيش‌تر بدانيم[LIST][*]
    همه‌گيري‌ گسترده‌ي آنفولانزا درپي تغييرهاي شگرفي در ويروس آنفولانزا رخ مي‌دهد. اين همه‌گيري حدود هر 10 سال رخ مي‌دهد. وقتي تغيير شگرفي در ويروس رخ مي‌دهد، افرادي كه به آنفولانزا مبتلا شده‌اند، با شدن بيش‌تري بيمار مي‌شوند.
    [*]
    ويروس سرماخوردگي از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود. قطره‌هاي كوچكي از سرفه يا عطسه‌ي ديگران، چيزهايي مانند دستمال يا هوله كه به مايع بيني يا گلوي فرد بيمار آلوده شده باشد يا تماس با دست آلوده‌ي فرد مبتلا، مي‌تواند شما را بيمار كند. از اين رو، شستن دست‌ها، به‌ويژه طي زمستان، سفارش شده است.
    [*]
    افرادي كه به ويروس آنفولانزا آلوده شوند، 1 روز پيش از اين كه نشانه‌هاي بيماري بروز كند تا 5 روز پس از بروز آن، مي‌توانند ديگران را آلوده كنند. بنابراين، ممكن است شما زماني كه هنوز نمي‌دانيد به اين بيماري دچار شده‌ايد، آن را به ديگران انتقال دهيد.
    [*]
    دور نگه‌داشتن دست‌ها از بيني، چشم‌ها و دهان نيز به پيش‌گيري از بيماري كمك مي‌كند. احتمال اين كه ويروس از اين راه‌ها به بدن شما وارد شود، زياد است.
    [*]
    ورزش منظم، غذاي مناسب، سيگار نكشيدن به پيشگري از آنفولانزا كمك مي‌كند.دود سيگار به پوشش مجراهاي تنفسي و شش‌ها آسيب مي‌رساند و آن‌ها را به ويروس‌ حساس مي‌كند.
    [*]
    آنفولانزا به طور معمول طي 5 تا 7 روز فروكش مي‌كند. البته، خستگي آن ممكن است ادامه داشته باشد. گاهي ممكن است به عفونت‌هاي باكتريايي نيز دچار شويد كه در اين صورت بايد بي‌درنگ به پزشك مراجعه كنيد. عفونت گوش، مجراهاي تنفسي و سينوس‌ها از نشانه‌هاي عفونت باكتريايي است.
    [*]
    شما به مصرف آنتي‌بيوتيك نمي‌توانيد از اين بيماري پيش‌گيري يا آن را درمان كنيد. آنتي‌بيوتيك‌ها براي مبارزه با باكتري‌ها مناسب هستند و روي ويروس‌ها اثري ندارند. البته، آنتي‌بيوتيك‌ها بايد همواره با نظر پزشك مصرف شوند.
    [*]
    مصرف فراوان ويتامين‌ها، مواد معدني، مانند قرص‌هاي ويتامين سي و روي يا داروهاي گياهي به درمان يا پيشگيري از آنفولانزا كمك نمي‌كنند و بهتر است به رژيم غذايي سالم توجه بيش‌تري داشته باشيم.
    [/LIST]براي اطلاعت بيش‌تر به پايگاه‌هاي اينترنتي زير مراجعه كنيد:

  • #2
    الله لا اوصله لنا ومرسي اخوي تحياتي خودانفس

    تعليق

    المحتوى السابق تم حفظه تلقائيا. استعادة أو إلغاء.
    حفظ-تلقائي
    x

    رجاء ادخل الستة أرقام أو الحروف الظاهرة في الصورة.

    صورة التسجيل تحديث الصورة

    اقرأ في منتديات يا حسين

    تقليص

    المواضيع إحصائيات آخر مشاركة
    أنشئ بواسطة ibrahim aly awaly, اليوم, 09:44 PM
    استجابة 1
    9 مشاهدات
    0 معجبون
    آخر مشاركة ibrahim aly awaly
    بواسطة ibrahim aly awaly
     
    أنشئ بواسطة ibrahim aly awaly, اليوم, 07:21 AM
    ردود 2
    12 مشاهدات
    0 معجبون
    آخر مشاركة ibrahim aly awaly
    بواسطة ibrahim aly awaly
     
    يعمل...
    X