إعـــــــلان

تقليص

للاشتراك في (قناة العلم والإيمان): واتساب - يوتيوب

شاهد أكثر
شاهد أقل

هنگام افطار وسحری از مصرف چه مواد غذائی بايد اجتناب کرد ؟؟؟؟

تقليص
X
  •  
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • هنگام افطار وسحری از مصرف چه مواد غذائی بايد اجتناب کرد ؟؟؟؟


    يکي از عادات غلط غذايي روزه داران اين است که به دليل تشنگي زياد در هنگام شروع افطار آب سرد ، نوشابه و يا غيره استفاده مي کنند . توصيه مي شود افطار خود را با کمي آب گرم و يا چاي آغاز کنند . پس از آن مي توانند از خرما يا کشمش استفاده کنند زيرا اين دو سبب کنترل اشتها مي شود و از بيش خواري به هنگام افطار ممانعت مي کند . علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد است لذا توصيه ميشود که در وعده افطار حتي المقدور ۵-۳ عدد خرما مصرف شود ( خرما منبع خوبي از مواد مغذي ، قند ، فيبر و پتاسيم است ) از مصرف بيش از حد خرما نيز مانند ساير شيريني ها پرهيز شود . به طور کلي توصيه مي شود به جاي مصرف انواع شيريني ها مثل زولبيا و باميه که حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي ( ويتامين ها و املاح ) هستند ، از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما ، کشمش و انواع ميوه استفاده شود . افراط در مصرف انواع شيريني به هنگام افطار ، چاقي و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت . مصرف آب زياد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذايي مي مشود . بعد از صرف سحري نيز بسياري از هموطنان عزيز از بيم تشنگي در طول روز به مقدار فراوان آب مي نوشند که کار درستي نيست .
    توصيه مي شود که در وعده هاي سحري و افطار از پرخوري ، مصرف غذاهاي چرب و سرخ کردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند و شکر پرهيز شود . از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب نمائيد چون چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمک هاي معدني که بدن شما در طول روز به آن احتياج دارد ميشود .
    توصيه مي شود روزه داران عزيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر پرهيز کنند . اين قبيل مواد ديرهضم هستند و سبب ميشوند که به هنگام سحر به دليل پري معده ميل به غذا کاهش پيدا کند . همچنين ، مصرف مواد غذايي سنگين ، ديرهضم ، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نيست . به طور کلي توصيه مي شود به جاي غذاهاي چرب و سرخ شده از غذاهاي آب پز و بخارپز کبابي استفاده شود .
    توصيه خاص براي افراد خاص
    کودکان به خصوص آنهائي که از نظر جثه کوچک و کم وزن هستند بهتر است روزه کامل نگيرند اگر مايلند در برنامه سحر و افطار شرکت کنند مي توان آنها را تشويق کرد چون اين ايام و گرمي حضور اعضاي خانواده به دور سفره سحري و افطاري محيط سرشار از معنويت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شيريني برايشان خواهد بود .
    سالمندان اگر روزه مي گيرند بايد مراقبت بيشتري بنمايند کاهش ميزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگيجه شود و اينگونه سرگيجه ها اگر موجب افتادن شود براي سالمندان خطرآفرين است .
    مصرف ميوه رنده شده ،‌لبنيات خصوصاً شيرکم چرب ، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشيدن چاي کمرنگ براي آنان مفيد است و مي تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند . روزه در افراد بيمار با توجه به نوع بيماري متفاوت است در بعضي از بيماريها افراد مي توانند با مشاوره با متخصص تغذيه روزه بگيرند و حتي گاهي روزه داري براي آنان مفيد است ولي بيماران بايد نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلي قرار دهند و بدون مشورت اقدام نکنند به ويژه افرادي که تحت رژيم هاي خاص درماني هستند .
المحتوى السابق تم حفظه تلقائيا. استعادة أو إلغاء.
حفظ-تلقائي
x

رجاء ادخل الستة أرقام أو الحروف الظاهرة في الصورة.

صورة التسجيل تحديث الصورة

اقرأ في منتديات يا حسين

تقليص

لا توجد نتائج تلبي هذه المعايير.

يعمل...
X